Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Bodite obveščeni

Če želite prejemati novice o Tomažu in njegovem delu se prosim prijavite na e-listo

Novice - prijavite se!

V naših e-sporočilih boste lahko prebirali o novih člankih in Tomaževem gibanju
Izberite regijo, kjer živite:
Pravila in Pogoji

Varuh ognja (Firekeeper) | Duhovni varuh

Varuh ognja opisuje specifično ceremonialno vlogo, pogosto v religioznih praksah mnogih kultur. Varuh ognja neguje Sveti ogenj  na način, ki je specifičen religioznim tradicijam te kulture.

V mnogih starodavnih civilizacijah je odprti ogenj služil tako kot osrednji duhovni ali religiozni simbol, kot je tudi igral osrednjo vlogo pri osnovnem človeškem preživetju. Podobno so ti, ki jim je bilo zaupano negovanje tega ognja pogosto imeli sveto vlogo v kulturi. Ta vloga se nadaljuje v nekaterih tradicionalnih kulturah do danes.

Sveti ogenj je pogosto kraj za daritve molitev, zeli, hrane in daritve umetniških del. Večen ali stalen ogenj zagotavlja žareče oglje za prižiganje drugih ognjev v skupnosti. Sveti ogenj  po navadi držijo stran od vsakega kuhalnega ognja in je lahko lociran ali v bližini ograjenega ceremonialnega prostora.

V preteklosti ni bilo vžigalic in enostavnih načinov kako narediti ogenj v vlažnih pogojih, bilo je nujno, da je nekdo vedno bil prisoten in vzdrževal ogenj ali rdeče oglje, da je gorelo dolgo obdobje časa.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporablja naša stran piškotke. Več o piškotkih