Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Bodite obveščeni

Če želite prejemati novice o Tomažu in njegovem delu se prosim prijavite na e-listo

Novice - prijavite se!

V naših e-sporočilih boste lahko prebirali o novih člankih in Tomaževem gibanju
Izberite regijo, kjer živite:
Pravila in Pogoji

Revščina ima rada družbo | Slovenski pregovori

Vsak človek nekaj okuša, sam znotraj sebe trenira, razširja prostor okušanja. Ta prostor je lahko bogat, lahko pa je reven. Z drugimi besedami lahko si dovolimo okušati to, kar nam življenje ponuja, lahko pa se pred tem zapremo in ne dovolimo, da skoz nas, skozi naše telo teče vibracija tega, kar si želimo okušati.

Vsak od nas bi rad okušal nekaj, a največkrat je tisto, kar si najbolj želimo ravno takšno, kar nas odriva, odmika od zastavljenega cilja. Redki v življenju so tisti, ki okušajo vedno več tega, kar si želijo.

Ljudje imamo zelo radi družbo nam podobnih ljudi, saj nas razumejo, žene jih ista »vibra«. Prav iz tega razloga, so nam prijatelji, ki nam omogočajo, da skupaj z njimi pretočimo še več iste vibracije na ta nivo. In med tem, ko to počnemo, seveda, oplajamo naše lastno telo, krepimo ga z vbiracijo energije, ki jo pretakamo, naše telo pa se na to samo odziva.

Preberite več: Revščina ima rada družbo | Slovenski pregovori

Ni vse zlato, kar se sveti | Slovenski pregovori

Duhovni svet je poln svetlečih bitij, a ker ljudje ne vemo kdo je za to svetlobo iz radovednosti preveč krat posežemo za znano tehniko in se podamo na komunikacijo  s to svetlobo. A pozor, ni vsa svetloba enaka, ni isto čista in ne obstaja z enakim namenom. Preden se podamo na komunikacijo s komerkoli, je podobno kot v materialnem svetu, dobro s komer se pogovarjamo in kaj so njegovi nameni. Če smo nevešči tega početja ali se tega celo bojimo, je dobro, da nas podobno kot v materialnem življenju tej svetlobi nekdo predstavi, nekdo, ki je za nas verodostojen učitelj/moster, kajti v nasprotnem bomo kaj hitro končali na nepravi poti.

Dobro pri tem je vedeti, da vsaka svetloba nosi svojo vibracijo in ta vibracija počne kar pač počne. Ne ustrezajo vse vibracije in inteligence, ki so za njimi temu, kar želimo mi. Nekatere želijo popolnoma nekaj drugega kot si želimo mi in ko se z njimi povežemo, le-te vplivajo na nas in lahko počnejo z našo vibracijo karkoli se jim pač zaželi.

Vsekakor je vedno dobro  preveriti za kaj se gre, kajti v nasprotnem bomo namesto hranil za svojo telo, čustva ali misli ali energijo prejeli nekaj, kar je strup in nekaj česar ne potrebujemo ali nam ne koristi.

Preberite več: Ni vse zlato, kar se sveti | Slovenski pregovori

Kdor krade, v pekel pade | Slovenski pregovori

Modrost stara verjetno tisočletja, ki se v vsaki naciji odraža in izraža na drugačen način. A kaj je njen skupni imenovalec? Je to nek prostor zunaj nas ali je to nek prostor znotraj nas? No, mnogo nas ta prostor raziskuje in z gotovostjo vam lahko povem, da ga ni zunaj nas. Zunaj nas so le dogodki in dejanja, čustva in misli, vse to, kar pokrene ta prostor znotraj nas.

Vsak, ki se zaveda vsaj malo sebe, svoje notranjosti, tega, kar doživlja znotraj sebe, pa najsibodo to čustva, misli, besede, občutki, koncepti, karkoli, zelo dobro ve, kam nas peljejo zgodbe, ki se začnejo kje tam v domišljiji. Da, domišljija je zelo čudovita. Daje nam namreč možnost, da doživimo nekaj, česar v resničnem, materialnem svetu ni.

Popelje nas na razburljivo potovanje, kjer lahko živimo zelo dolgo časa, pa se tega niti ne tavedamo, saj so doživetja, ki jih tam doživimo zelo živa. Domišljija namreč pokrene cel niz notranjih dogodkov, čustev, čutenja, misli ipd., ki nam ta svet še kako dobro pričarajo. Celo tako zelo, da ga s pridom zamenjamo, s tem, kar živimo v zunanjem svetu.

Preberite več: Kdor krade, v pekel pade | Slovenski pregovori

Spomladanska utrujenost | Polje kreacije

Nekaj na kar prisegajo celo znanstveniki, tisočletja dolgo, čeprav ni nihče tega dogaja znanstveni. Jajce ali kokoš, kaj je bilo prej? No, pri spomladanski utrujenosti ni važno, saj se pojavlja, čeprav morda točno ne vemo vzroka. Vsekakor pa je to eno »mejnih« področij, o katerem znanost ne govori rada. Čemu le se pojavlja?

Je morda Bog tisti, ki znotraj človeških teles pravi: »Čas je za nov začetek, torej je prav, da se utrujenost izkadi iz vaših teles. Dragi moji ljudje, moja čuteča bitja, čas je za začetek novega cikla!«  No vsekakor neka je, ker drugače ne bi prišlo do pojava, ki ga okuša velika večina človeštva, vsaj na zahodni polobli.

A kdo je ta Bog, o katerem vsi tako na veliko razpravljajo? Vsekakor ti ni neki striček, ki stoji nad nami in nam govori, kaj in kako. Vsekakor mora biti tukaj nekaj več…

Preberite več: Spomladanska utrujenost | Polje kreacije

Osnove | Razvoj prisotnosti

A ste kdaj hodili v cerkev, po gozdu, kakih energetskih krajih. No vse kar se vam tam dogaja in je izven koncepta uradne znanosti je nekaj nenaravnega. Da, znanost je tista, ki opisuje znanstveno, ostalo, kar pa se ne da opisati z znanstvenimi izrazi, pa tudi dokazati, kot tako, pa je neznanstveno.

Mnogo imamo stvari, ki so dejstva, pa niso znanstvena. Narava je eno tako, pa ne govorim o drevesih in mahu, četudi o tem, temveč o tem, kar se tam čuti. Tudi življenje je takšen izraz. Vsi vemo, da obstaja, pa ga nihče ni definiral, znanstveno razložil.

Lahko sicer opišemo to, kar čutimo, ko smo živi, kaj takrat čutimo, o naprej  ni v znanosti prišel nihče.

Preberite več: Osnove | Razvoj prisotnosti

Varuh ognja (Firekeeper) | Duhovni varuh

Varuh ognja opisuje specifično ceremonialno vlogo, pogosto v religioznih praksah mnogih kultur. Varuh ognja neguje Sveti ogenj  na način, ki je specifičen religioznim tradicijam te kulture.

V mnogih starodavnih civilizacijah je odprti ogenj služil tako kot osrednji duhovni ali religiozni simbol, kot je tudi igral osrednjo vlogo pri osnovnem človeškem preživetju. Podobno so ti, ki jim je bilo zaupano negovanje tega ognja pogosto imeli sveto vlogo v kulturi. Ta vloga se nadaljuje v nekaterih tradicionalnih kulturah do danes.

Sveti ogenj je pogosto kraj za daritve molitev, zeli, hrane in daritve umetniških del. Večen ali stalen ogenj zagotavlja žareče oglje za prižiganje drugih ognjev v skupnosti. Sveti ogenj  po navadi držijo stran od vsakega kuhalnega ognja in je lahko lociran ali v bližini ograjenega ceremonialnega prostora.

V preteklosti ni bilo vžigalic in enostavnih načinov kako narediti ogenj v vlažnih pogojih, bilo je nujno, da je nekdo vedno bil prisoten in vzdrževal ogenj ali rdeče oglje, da je gorelo dolgo obdobje časa.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporablja naša stran piškotke. Več o piškotkih